Sajtos golyó

- 130g földi mandula liszt
- 75g mandula liszt
- 25g arany lenmagliszt
- 6g instant élesztő
- 1g xantan gumi
- 1g só
- 2g sütőpor
- Ezeket a száraz összetevőket összekeverjük. Majd felmelegítünk
- 158ml mandula tejet, vagy amit használsz mag tejet.
- 3g glicint teszünk hozzá
- 1 egész tojást teszünk hozzá és bele öntjük a száraz összetevőkbe.

Jól eldolgozzuk és félre tesszük letakarva 1 órára pihenni. Mikor le járt az egy óra, akkor 12db-ba osztjuk, és golyókat formázunk belőle. Nagyon jól lehet vele dolgozni. Mindegyik golyóba egy kis darab mozzarella sajtot teszük. Formába, vagy jénai tálba tesszük egymás mellé. Ezután újra letakarjuk és még egy jó fél órát pihentetjük meleg helyen. Lekenhetjük tojássárgával és meg szórhatjuk magokkal tetszés szerint, de ez elhagyható. Ha már látjuk, hogy növekszik, akkor előmelegített sütőben: 160fokon alsó-felső sütésen 40 percet sütjük.
Nagyon finom, a sajt ad neki egy különleges ízt és egyáltalán nem édes jellegű golyók lesznek.Aki szeret sóssabban enni, nyugodtan tehet bele kicsivel több sót. Én tiszta-sót használtam, abból én mindig egy picivel többet teszek. Ha nyersen meg tudod kostolni a tésztát, akkor el tudod dönteni, hogy neked kell-e bele több vagy sem. Nekem így jó volt a sóssága. Vacsorához tökéletes volt. Savanyú káposztát ettem egy darab golyó mellé és egy kisebb szelet sonkát, nagyon laktató és finom volt. Próbáljátok ki! Jó étvágyat.
Itt a videoban meg tudod nézni a lépéseket, hogy készült: https://www.instagram.com/reel/Cp2hd_pjvrk/?utm_source=ig_web_copy_link
