Mit Együnk, és Mit Kerüljünk El 

2023.12.10

Mit Együnk, és Mit Kerüljünk El Reumás Fájdalmak és Gyulladásos Állapotok Esetén?

Sokak számára ismerős lehet a helyzet, amikor egyfajta állandó gyulladás vagy fájdalom hosszú időn keresztül visszatérő problémaként jelenik meg a testben. Bár időnként enyhíthető krémekkel, pihenéssel, nyújtással, masszírozással vagy amikor már semmi nem segít fel keresünk egy masszőrt és várjuk egy alkalomtól a csodát, ám a gyulladás kialakulásának valódi oka ezekkel a módszerekkel nem szűnik meg, így a tünetek visszatérhetnek. A helytelen terhelés vagy túlzott igénybevétel mellett az étrend is hozzájárulhat a gyulladásos állapotok kialakulásához.

Íme néhány egyszerű étkezési tanács, amelyek segíthetnek a reumatikus állapotok csökkentésében:

Gyulladás Csökkentése Érdekében Ajánlott Ételek:

  1. Halak, Különösen Zsírosak: Zsíros halak, halolaj, olívaolaj, dióolaj és repceolaj - mindezeket érdemes beilleszteni az étrendbe. Az ilyen típusú ételekben lévő omega-3 vagy omega-9 zsírsavak csökkentik a gyulladást.

  2. Zöldségek Sokasága: A zöldségek is olyan vegyületeket termelnek, olyan testkémiai anyagokat termelnek, amelyek csökkentik a gyulladást, így fontos, hogy sok zöldséget fogyasszunk, itt is fontos, hogy milyen zöldség a hasznos a szervezetnek!

Kerülendő Ételek és Táplálékok

  1. Szója- és Kukoricaolaj: Ezek a zsírfajták fokozzák a gyulladást, gyakran megtalálhatók az előre csomagolt élelmiszerekben és éttermi ételekben. Csökkentsük az ilyen típusú ételek fogyasztását, és inkább saját készítésű ételeket válasszunk.

  2. Gabonafélék, Búza és Glutén: Kenyér, gabonafélék és a búzából készült termékek növelhetik a gyulladást, különösen akkor, ha búzát tartalmaznak. A búza bizonyos embereknél speciális típusú gyulladást okozhat, amit cöliákiának nevezünk, de másoknál is előfordulhat hasonló típusú reakció. Ha semmi képpen nem szeretnél megválni a fehér liszttől, akkor válaszd a teljes kiőrlésű gabonafélék közül inkább  például teljes kiőrlésű rozs termékeket, ezt hangsúlyozom nem fér bele a ketogén étrendbe.

Teljesen Kerülendő Élelmiszerek

  1. Módosított Zsiradékok: Azok a zsiradékok, amelyeket kémiailag módosítottak, hogy más állagot kapjanak, erősen káros hatással lehetnek az egészségre és erős gyulladást válthatnak ki. Margarin, gyorséttermi ételek, kész sütemények és kekszek gyakran tartalmaznak ilyen típusú zsírokat.

Az egészséges étrend hosszú távon is nagy segítséget hozhat, többszörösen kifizetődik . A megfelelő táplálkozás nemcsak a súlykontrollban segít, hanem általános egészségünket is javíthatja és megőrizheti. Legyen célunk a kiegyensúlyozott étrend és az egészséges életmód összekapcsolása! A diéta és a kilók leadása mellett az általános egészség megőrzése legyen a cél.



© 2022 Hajniízei receptjei. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el